Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Προαγωγή Διαιτητών (FIDE και ΙΑ)

Επειδή αρκετοί ρωτάτε για τις προαγωγές από ΑΚ σε FIDE σας γνωρίζουμε ότι στείλαμε στη ΚΕΔ το παρακάτω σχετικό e-mail:
Αριθμ. Πρωτ.: 79
Πάτρα, 13 /12/ 2009

Θέμα: Προαγωγή Διαιτητών (FIDE και ΙΑ)

Σας γνωρίζουμε ότι στην περιοχή ευθύνης της ΕΣΣΠ δεν υπάρχει κανένας FIDE ή ΙΑ διαιτητής με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να διοργανωθούν διεθνή τουρνουά. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς για την προαγωγή διαιτητών ΑΚ σε FIDE διαιτητή φαίνεται να είναι απαραίτητη η παρακολούθηση σχετικού σεμιναρίου (αν και πρόσφατες προαγωγές διαιτητών έγιναν χωρίς να έχει ικανοποιηθεί η σχετική απαίτηση).

Στην περιοχή μας υπάρχουν κάποιοι διαιτητές οι οποίοι ικανοποιούν όλα τα υπόλοιπα κριτήρια για την προαγωγή τους σε FIDE (διαιτησία σε FIDE rated τουρνουά και διεθνή τουρνουά με συμμετοχή πάνω από 100 σκακιστών) πλην της παρακολούθησης του προβλεπόμενου σεμιναρίου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν: α) είναι όντως υποχρεωτική η παρακολούθηση του προαναφερόμενου σεμιναρίου και αν μπορούν να εξαιρεθούν όσοι διαιτητές έχουν ήδη ικανοποιήσει όλες τις υπόλοιπες απαιτήσεις (FIDE νόρμες) και β) σε περίπτωση που η παρακολούθηση του εν λόγω σεμιναρίου είναι τελείως απαραίτητη ποιός είναι ο προγραμματισμός της ΚΕΔ για την οργάνωση παρόμοιου σεμιναρίου στην περιοχή μας ή κοντά σε αυτή ή εναλλακτικά με ποια διαδικασία είναι δυνατό να οργανωθεί το απαιτούμενο σεμινάριο στην περιοχή μας. (Πληροφορηθήκαμε την οργάνωση ανάλογου σεμιναρίου πέρσι (άνοιξη 2009) στη Θεσσαλονίκη αλλά ο αριθμός των ημερών που έπρεπε να είμαστε μακριά από την περιοχή μας και το σημαντικό κόστος που συνεπαγόταν έκανε αδύνατη την συμμετοχή μας).

Με τιμή


Για την ΤΕΔ-ΕΣΣΠ
Χ. Κοντογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου